Despre terapia online:
Discuţii despre sentimente, trăiri, dorinţe,evoluţie au existat întodeauna. La inceput misiunea înţelegerii raţiunii era apanajul învăţaţilor, al clericilor şi al celor care se ocupau cu filozofia.
Serviciul de terapie online se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de pâna în 18 ani, dacă nu aveţi această vârstă este necesar acordul scris al unui părinte/tutore legal.
Terapia online vă ofera garanţia confindeţialităţii, nicio informaţie despre clienţi nu va fi facută publică
Serviciile terapeutice online nu oferă o evaluare clinică
Timpul alocat unei şedinţe este de 1(oră). Frecvenţa şedinţelor este de una-doua pe săptămână. Acordul terapeutic se încheie pe minim 3 luni.
Paşii pe care îi parcurgem împreună, INAINTE DE INCEPEREA TERAPIEI online:
1. Acordul clientului: se exprimă pe emai/telefonic, dorinţa de a beneficia de teapie/consiliere online
2. Veţi primi pe email chestionarul de evaluare
3. Trimiteţi chestionarul completat pe emai
4. In maxim 48 de ore veţi primi răspunsul în urma completarii chestionarului . In cazul unui răspuns
afirmativ, pentru începerea şedintelor de terapie veţi plăti prima şedinţa/ pachetul ales
5. Incheierea acordului terapeutic
6. Inceperea consilierii

Timpurile moderne transformă studiul psihicului uman în ştiinţă. Psihoterapia clasică presupune un psihoterapeut şi un pacient care stau în intimitatea unei încăperi şi poartă o discuţie . Cu timpul, formele de psihoterapie au evoluat spre modalităţi din ce în ce mai complexe de abordare a fiinţei umane şi a creşterii psihologice, de la terapia de grup , la artterapie, meloterapie, aromoterapie etc
Terpia online deşi este încă o metodă controversată de terapie , prinde din ce în ce mai mult contur , avantajată fiind de condiţiile de comoditate, de timpul redus datorită eliminarii distanţelor, face ca discuţia online să devină o modalitate din ce în ce mai răspândită. Anumite persone datorită trăsăturilor de caracter preferă discuţia online , din confortul propriei locuinte. Lipsa prezenţei fizice, faţă în faţă, are ca şi caracteristică negativ o lipsa a feedbackului autentic pe care în terapia clasica îl culegem din microgesturi. Acest tip de terapie nu poate ajunge la profunzimea terapiilor clasice dar se constituie intr-o forma utila de echilibrare şi relaţionare.
Pentru cine este utilă terapia online?
Cei mai mulţi sunt de părere că terapia tradiţională este cel mai bun mijloc de schimbare. Totuşi fiecare om e unic , fiecare problmă are particularităţile ei şi fiecare om e liber să aleagă metida care i se potriveşte.
Aveti un program încărcat care nu vă permite să vă depasaţi la un cabinet psihologic.
Ideea de a suna un terapeut , de a stabili o întâlnire, de a vă deplasa la sedinţe vi se pare prea mult.
Locuiţi într-un oraş unde nu sunt cabinete de psihologie, sau într-o ţară străină unde nu aveţi un terapeut roman şi vă este greu să exprimaţi într-o limbă străină trăirile dvs.
Daca oricare din raspunsurile de mai sus este adevarat si credeşi că veţi beneficia de pe urma terapiei, ajutorul oferit de un terapeut online poate fi cea mai bună alegere pentru dvs.
Funcţionează terapia online?
Părerile sunt împărţite atât între clienţi cât şi între profesionişti. Aşa cum fiecare tip de terapie are adepţi dar şi contestatari, la fel există şi în terapia online persoane care au fost ajutate dar şi persoane pentru care s-a dovedit ineficientă.
Ca orice terapie şi terapia online este în primul rând o relatie. Nu exista terapeut rău sau terapeut bun pentru toata lumea, dar există un terapeut bun pentru dvs.
Dacă simiţiţi că relaţia nu funcţionează, că sentimentul de încredere sau de siguranţă nu este prezent nu ezitaţi să anunţaţi şi să întrerupeţi relaţia pentru a putea căuta un alt terapeut.
Intrebaţi orice vă frământaă în legatură cu terapeutul, ce studii are, ce experienţă, nu vă sfiiţi să cereţi amănunte atunci când aveţi nevoie de ele.

Prima sedinta gratuita.

Pentru programare accesati pagina de contact sau prin telefon 0723014518