Studiile făcute asupra funcţiilor creierului arată că emoţiile şi cunoasterea sunt în strânsă legatură cu experienţa. Semnificaţia pe care o dăm experienţei este foarte puternică nu doar din cauza informaţiilor obţinute cât mai cu seamă datorită reacţiile emotionale avute în timpul acesteia.
Jung spunea că o tulburare emoţională se poate aborda nu doar prin clarificare intelectuală, ci şi prin punerea ei într-o anume forma vizibilă . Pacientul îşi pot exprima starea interioară lucrând nisipul astfel că procesul său intern devine vizibil. Tulburarile reflectă precaritatea emoţională. Tranziţia de la precaritate la stabilitate prin intermediul sandply are loc într-un cadru protejat. Pentru a reinstaura stabilitatea creierul va căuta tipare. Când se joaca, creierul se angajează în numeroase procese de identificare a tiparelor, procese care construiesc, organizează şi sintetizează cunoştintele.
Aceste procese includ: sortarea, ordonarea, compararea, descrierea, intenţia, luarea de decizii, clasificarea, naraţiunea, explicarea, numărarea, prognozarea, cartografierea, punerea de întrebări, cartografierea, rezolvarea de probleme, simbolizarea, construirea, explicarea, experimentarea, imaginaţia, fară însă a se limita doar la acestea.
De aceea, când spunem ca un copil se joaca, de fapt el parcurge serii intregi de procese mentale pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător pentru acea sesiune, pentru acea bucată de proces .
Prin joc, spiritul uman se revitalizează.
Fără categorie
Despre funcţionarea creierului pe înţelesul copiilor
Cum putem pune bazele inteligenței emoționale Cunoaşterea este putere. Când copiii înțeleg ce se întâmplă în creierul lor, acest lucru poate deveni primul pas spre o schimbare. Cunoașterea poate fi la fel de puternică și Citește mai mult…